Tiden är vårt främsta nyckeltal

Du har säkert inte missat att vi på CFOworld gjort en rad läsarundersökningar på vår webbplats den senaste tiden. Vi vill såklart veta mer om dig och vad du vill ha ut av CFOworld, samtidigt som vi strävar efter att bli en bättre mediekanal för alla svenska CFO:er. Vi har fått in massor av svar, vilket vi är mycket tacksamma för. Nu ska dessa analyseras och förhoppningsvis resultera i en ännu bättre produkt.

En fråga vi nästan alltid ställer i våra undersökningar är den om våra läsares största utmaningar. Svaret är som vanligt ”tiden”. Tid att hinna reflektera, utveckla, analysera och prioritera. Av dem som inte svarar tid svarar istället en stor andel ”effektivisering”, vilket egentligen kan ses som andra sidan av samma mynt och ett sätt att utvinna mer tid eller resurser över tid.

Vid närmare eftertanke är tid det kanske mest frekvent använda nyckeltalet som finns – inte bara för ekonomichefer utan för alla. Oavsett om du jobbar efter rullande tolv eller traditionella budgetar mäts vi och allt annat i just tid. Hur skulle vi annars kunna veta om det vi nu vill mäta har förbättrats eller försämrats?

Hade vi hur mycket tid som helst hade nog en hel del i världen, och i våra dagliga liv, fungerat annorlunda. Kan då egentligen tid vara en bristvara? Är det egentligen inte själva brukandet av tid som är en bristvara, det vill säga vår egen insats? Tiden kan vi inte påverka, men däremot hur vi använder den.

Borde inte alltså svaret på vår läsarfråga därför egentligen vara exempelvis att öka tillgång till resurser, bli bättre på att prioritera eller öka fokus?

Fortfarande återstår mycket av sommaren. Se till att använda de sista semesterdagarna rätt och samla ny energi inför årets andra halvlek. Jag hoppas du får många härliga dagar att spendera med familj och vänner och prioritera det du helst vill göra.