Till Sandvik söker vi nu en Koncernredovisningsekonom, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Koncernredovisare / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-10-23

null

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med en omsättning på ca 82 miljarder och med mer än 600 rapporterande enheter. För att stärka koncernrapporterings- och konsolideringsfunktionen söker vi nu efter en koncernredovisningsekonom som kommer att fokusera framförallt på pensioner och eget kapital i bokslutet. Du kommer att ingå i gruppen Group Reporting & Consolidation och tillsammans med övriga kollegor ansvara för att redovisningen håller hög kvalitet i enlighet med gällande lagar och regelverk. Din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i centrala Stockholm och du rapporterar till Sandviks koncernredovisningschef.

Ansvarsområden som koncernredovisningsekonom:

  • Delaktig i koncernens konsolidering och externa rapportering enligt IFRS
  • Stöd till dotterbolagen i koncernen och granskning av deras inrapportering i BPC
  • Bokslutsarbete med ansvar för:
    • Eget kapital
    • Pensioner
    • Finansiella poster
  • Koordineringsansvar mot internkontroll-funktionen

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen som koncernredovisningsekonom söker vi dig som har akademisk examen och som har erfarenhet av koncernredovisning från ett större noterat bolag. Du har erfarenhet av att hantera komplexiteten i eget kapital i koncernbokslutet och känner dig trygg inom IFRS och den svenska lagstiftningen. Din IT-mognad är generellt hög och du har du erfarenhet av SAP BPC ses det som meriterande. Engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas som koncernredovisningsekonom hos Sandvik och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du är förändringsbenägen och har en god planerings- och prioriteringsförmåga. Du är noggrann, strukturerad och tycker om att ta eget ansvar i ditt arbete, vilket är viktigt i de processer du koordinerar. Kontaktytorna är många, både mot dotterbolagen och i den interna organisationen, varför du behöver vara serviceinriktad och samarbetsfokuserad.

Sandvik erbjuder
Sandvik erbjuder ett spännande och utmanande jobb som innebär internationella kontakter inom organisationen. Inom avdelningen pågår också löpande flera förbättringsprojekt där du som medarbetare har stora möjligheter att få bidra och utvecklas. Sandvik är ett företag med en öppen kultur som aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och integration.

Placeringsort: Stockholm

Om Sandvik
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2016 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 82 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.