Tips för dig som ska leda på distans

Många arbetar hemifrån under dessa pandemitider och det ställer speciella krav på ledarskapet.

Rekommendationerna att vi ska arbeta hemma har fått distansarbetet att formligen explodera de senaste veckorna. För chefer innebär det nya utmaningar att leda medarbetarna på ett effektivt sätt.

Puls har skrivit en gratisguide med tips för den som vill bli bättre på att leda på distans. Här följer några av de tips som finns in guiden:

  • Förstå utmaningen med att leda på distans. Att leda på distans ställer högre krav på dig som chef. Du måste skapa samhörighet och uppdatera medarbetarna om mål, status, information och förväntningar.
  • Kommunikation är nyckeln. Skapa en struktur för hur ni ska kommunicera och ha en väl fungerande kommunikation med hela teamet. Var noga med att ingen ska känna sig bortglömd.
  • Skapa en känsla av att alla arbetar i ett team. Prata med varandra, inte bara om jobbet utan även om privata ärenden. Bry dig om hur medarbetarna mår. Ställ frågor och lyssna uppmärksamt på svaret. Ha teammöten på webben så att ni ser varandra.
  • Skapa prestationer i team på distans. Sätt upp tydliga mål för veckan och låt var och en komma fram till sitt eget personliga mål. Sätt upp check-in morgon och kväll. Vad ska du arbeta på idag? vad har du fokuserat på under dagen? Akta dig för att skapa en övervakarmentalitet som chef. Det handlar om att du ska hjälpa dina medarbetare till framgång.
  • Kom ihåg att fira. Fira tillsammans även om ni inte ses. Fira att ni når mål, att någon fyller år, att det är fredag och så vidare. Ett telefonsamtal kan göra stor skillnad. Ring upp dina medarbetare, en och en, och kolla läget. Det får medarbetarna att känna sig sedda, behövda och som en del av gemenskapen.