Tipsen som gör dig mer motiverad som chef

Om du förlorar motivationen för att vara chef kan det vara svårt att finna mening i arbetet, men det finns några enkla saker du kan göra för att få tillbaka motivationen.

Att motivera medarbetarna är en viktig uppgift för en chef, men vad gör du som chef när din egen motivation tryter? Dessvärre finns det ingen patentlösning för att hitta motivationen, men Puls Solutions har ifall några enkla tips som kan höja din motivation för att arbeta som chef:

  • Fundera på vad det var som motiverade dig från början att tacka ja till jobbet i din nuvarande roll? Kanske var det möjligheten att lära sig nya saker eller möjligheten att få jobba med duktiga människor? Oavsett vad det var som fick dig att brinna för ditt nya jobb så fundera tillbaka på detta och fundera på hur detta kan motivera dig idag.
  • Fråga människorna som drar nytta av ditt arbete. När du som chef känner dig omotiverad är det lätt att glömma de som behöver dig. Kunder som är tacksamma för dina tjänster. Medarbetare som är tacksamma för att du stöttar, ser och hör dem. Att komma ihåg dessa människor och kanske till och med kommunicera mer med dem nu under tider med distansarbete kommer att öka din motivation.
  • Ta ett steg tillbaka och reflektera. Tid för reflektion och eftertanke är viktigt när man vill utveckla sig själv och sitt ledarskap. Även i dessa galna tider kan du säkert hitta 30 minuter för att ta ett steg tillbaka och reflektera över situationen, istället för att bara gräva ner dig i det dagliga arbetet. Lyft blicken och fundera på vilka möjligheter som den nuvarande situationen ger dig. Hur kan du dra nytta av att till exempel leda på distans?

Slutligen påpekar Puls Solutions att brist på motivation under dessa kristider är en naturlig känsla som man inte ska skjuta ifrån sig. Då är det bättre att acceptera känslan, reflektera och agera i små steg för att återfå fotfästet.