Transdev söker Business Controller som brinner för Business Intelligence, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-02-26

null

Vill du arbeta på ett företag där det händer mycket och där engagerade kollegor hjälper människor genom att möjliggöra mobilitet? Är du en analytisk Business Controller med en tydlig inriktning på Business Intelligence och verksamhetsstyrning? Då kanske det här är rätt roll för dig? Som Business Controller kommer du att i stor utsträckning fokusera på utveckling av Transdevs BI-lösningar. Du har ett genuint IT-intresse och arbetar aktivt för att hitta modeller och beslutsstöd för att driva lönsamhet och utveckling framåt. I rollen ingår även att arbeta med mer traditionella controlleruppgifter som budget, prognos och uppföljning. Vi har 4 affärsområden; Buss, Tåg, Båt och Kommersiell trafik. Som Business Controller kommer du verka affärsnära med bl a stöttning och utbildning till våra affärschefer, visst resande ingår i tjänsten. Du rapporterar till ansvarig för Finansiell och Business Control och arbetar på huvudkontoret i Bromma, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Vidareutveckla Transdevs system för BI i samråd med IS/IT
  • Framtagning av analysrapporter och modeller för beslutsstöd
  • Proaktivt utveckla verksamhetsstyrningen efter verksamhetens behov
  • Delta och leda implementeringen av nya BI-applikationer
  • Utbilda och informera affärschefer
  • Diverse sedvanliga controlleruppgifter såsom; analys och kvalitetssäkring av månadsbokslut, budget, prognos och ad-hoc analyser, uppföljning av investeringar

Kvalifikationer och erfarenhet:
Mycket av din tid kommer att ägnas åt BI-applikationen Qlikview och det är en stor fördel om du redan behärskar verktyget väl och har arbetat med utveckling av beslutsstöd och rapportframtagning i det tidigare, vilket kommer vara starkt meriterande. Har du tidigare erfarenhet av att jobba med liknande uppgifter i något annat BI-verktyg, så kan det också vara aktuellt och vi kan erbjuda specifik utbildning i Qlikview vid behov. I övrigt är du en civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av analysinriktat controllerarbete. Du har ett generellt intresse för systemfrågor och du uttrycker dig väl i tal skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen är det viktigt att du är lyhörd och förstår verksamhetens behov samtidigt som du är proaktiv och kommer med idéer. Här får du arbeta med frihet under ansvar i en roll med många kontaktytor, främst affärschefer, andra Business Controllers och IT. Du kommer även att ha nytta av ditt naturligt analytiska angreppssätt och din pedagogiska förmåga. Välkommen till en samarbetsorienterad och avslappnad miljö som präglas av förändring.

Placeringsort: Bromma, Stockholm


Om Transdev Sverige AB
Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs närmare 300 000 resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Vi driver persontrafik på uppdrag av länstrafik, kommuner och landsting. Vi driver också kommersiell tågtrafik i egen regi under varumärket Snälltåget. Inom Transdev ryms även varumärkena Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Blidösund och Styrsöbolaget. Ledord för alla våra verksamheter är säkerhet, pålitlighet och service – något som våra omkring 4 500 medarbetare har med sig i sitt dagliga arbete. Transdev Sverige ingår i den internationella koncernen Transdev med verksamhet i 20 länder världen över. Tack vare detta kan vi förena global expertis med lokal erfarenhet och kunskap. Inom Transdev finns ett stort engagemang för att skapa en säker och modern persontrafik anpassad efter de lokala behoven. Företaget deltar i en rad olika utvecklings- och forskningsprojekt och driver även egna projekt för att utveckla framtidens kollektivtrafik.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.