Treasury Front Office Specialist till Sandvik Materials Technology, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Bank, finans & försäkring / heltid / Sista ansökningsdag: 2021-03-03

null

Sandvik Materials Technology (SMT), som idag är ett affärsområde inom Sandvik, kommer efter den planerade noteringen på Nasdaq Stockholmsbörsen 2022 att vara en industrikoncern med en omsättning på ca 15 miljarder och med ca 50 dotterbolag i 30 länder. Till den kommande nya treasuryfunktionen söker vi nu efter en Front Office-medarbetare som vill vara med och bygga upp en ny avdelning tillsammans med Head of Treasury. Tillsammans ansvarar ni för att hantera koncernens finansiella risker. Välkommen att vara med på vår spännande resa. Placeringsort kommer att vara Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Analysera och hantera valuta- råvaru- och ränteriskexponeringar
  • Genomföra finansiella transaktioner
  • Hantering av kassa, upplåning och kreditrisker
  • Likviditetshantering
  • Övervakning och analys av finansmarknaden
  • Rådgivning till verksamheten och projekt gällande finansiella risker (valutor, räntor, råvaror)
  • Rapportering och analyser till ledning och andra interna intressenter
  • Delta i och utveckla nätverk och bankrelationer
  • Delta i uppbyggandet SMT:s treasuryprocesser och rutiner och ha en aktiv roll i att skapa en effektiv avdelning.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi tror att du har högskoleexamen och ett antal års erfarenhet från en roll inom Front Office på en treasuryfunktion på ett större IFRS-bolag och gedigen kunskap om den finansiella marknaden och riskhantering. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha varit involverad i förändringsprojekt i större organisationer och om du har erfarenhet av att upphandla och implementera Treasurysystem. Har du varit verksam inom internationella producerande bolag är det förstås en fördel. Engelska och svenska behärskar du obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas som Front Office Specialist inom treasury hos Sandvik Materials Technology är det viktigt att vara nyfiken och samarbetsorienterad. Du stimuleras av att bygga nytt och är bra på att driva och skapa processer på ett strukturerat sätt. Du är också bra på att skapa förtroende och bygger framgångsrikt starka relationer både internt och externt. Vi ser också gärna att du har ett stort systemintresse, men också såklart gärna att du har ett intresse för makroekonomi och finansiella marknader.

Placeringsort: Stockholm

Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag!
Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen – tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiledare, progressiv kundpartner och med ett driv kring hållbarhet, strävar vi efter att bli ett ännu starkare och oberoende företag inom vår bransch. Vi letar nu efter utmärkta medarbetare för att utveckla vår verksamhet och arbeta för att uppfylla våra ambitiösa mål. Med en stark ledarskapsstrategi och proaktiva medarbetare är vi redo att fortsätta på vår tillväxtresa genom att utvecklas industriellt genom materialteknik.

Är du redo att ta den här utmaningen tillsammans med oss? Vi har redan nu börjat introducera flera kompetenser i processen för att förbereda oss för den nya organisationen. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Om Sandvik Materials Technology
Sandvik Materials Technology är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. I bolaget finns tre divisioner: Tube, Strip & Kanthal. Här finns cirka 5.700 anställda globalt och omsättningen uppgick till cirka 15 miljarder under 2019. Våra produkter och tjänster bidrar till våra kunders produktivitet, processtillförlitlighet och kostnadseffektivitet samtidigt som användandet av dem leder till minskad miljöpåverkan inom en rad olika industrisegment. Tillsammans med kunder utvecklar vi produkter och material som möter framtidens utmaningar.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 77 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.