Växande ledarskap

I ett tillväxtbolag finns det alltid en risk att man blir fartblind. Kostnadskontrollen kan bli lidande när intäkterna ökar snabbt eller nya affärsidéer kanske verkar så intressanta att man kan tappa fokus på det som är den primära affären.

Här har vi som ledare ett stort ansvar att lägga fokus på rätt saker. Det handlar om att vi behöver förstå affären i grunden och alltid sätta den i centrum. Att vi växer så kraftigt beror främst på att vi bygger vidare på en riktigt bra affärsidé, den får vi inte slarva bort.

Som ny i ett företag kan det därför vara väldigt värdefullt att ta lite tid och sätta sig in medarbetarnas och kundernas situation. Prata med säljarna, medverka i kundtjänsten, praktisera någon dag i produktionen. Det här ger dig mycket kunskap om vad företagets nisch är, vilka organisationens styrkor och svagheter är, vad som attraherar kunderna att välja oss framför konkurrenterna.

En annan nyckel till att bli en framgångsrik ledare i ett snabbväxande företag är att våga släppa taget. I en mer statisk organisation kanske det fungerar att ha ”fingrarna i alla syltburkar” och hålla koll på alla detaljer själv. Men i en organisation där förändring är normen måste du kunna delegera ut uppgifter hela tiden för att du inte ska gå sönder själv. Du måste skapa en atmosfär där medarbetarna kan och vill växa i sin roll och framför allt att ta egna initiativ.

Börja i liten skala
Här kan det vara bra att ge medarbetarna små projekt till att börja med. I ett tillväxtföretag finns det alltid små förbättringsprojekt, något som ska utvecklas eller en kampanj som ska genomföras. Låt medarbetarna börja i liten skala med att driva ett projekt.

Hur de sköter den uppgiften ger värdefull information om exempelvis hur de interagerar med andra personer och om de är bra på att driva sina egna frågor.

När människor prövar nya saker och tar större ansvar kommer det oundvikligen att ske en del misstag. Som ledare gäller det då att inte se det som ett nederlag utan som en möjlighet att trimma processerna och göra organisationen ännu bättre.

Alla medarbetare ska veta att det är okej att begå misstag bara man berättar om dem och tar lärdom. Istället för en utskällning får de då en pratstund med chefen där ni tillsammans går igenom vad som gick fel och hur ni skulle kunna förbättra processerna så att det inte händer igen. Trimma processerna och uppmuntra samtidigt medarbetarnas initiativförmåga.

För att lyckas med det krävs det att du som ledare tycker om att utmana dig själv. Det kan kännas jobbigt att inte kunna precis allt på sina fem fingrar vilket är lättare i en mindre organisation, men det är också tjusningen med att jobba i ett tillväxtbolag.

I takt med att organisationen växer behöver du kunna ta ett större grepp och gå in på nya områden hela tiden. Det kommer att behövas nya funktioner och du får sätta dig in i nya frågor och kanske bygga upp en helt ny stab. Ska företaget till exempel börsintroduceras kommer det en mängd nya krav som du och företaget måste hantera.

Det är jobbigt att växa
Det går inte att komma ifrån att det är ­jobbigt att växa, men om du gillar utmaningar och är passionerad över att få vara en bra ledare i en sådan organisation så är det också bland det absolut roligaste du kan göra.
Så fokusera på kärnaffären, våga tänka nytt, dra fördel av medarbetarna och hjälp dem utvecklas. Njut sedan av den snabba och spännande resan! n