Veolia söker en verksamhetsnära Business Controller, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-01-03

null

Vill du jobba i en framtidsbransch i ständig utveckling och bidra till ett mer hållbart samhälle där du arbetar i en nära dialog med den regionala ledningen och har möjligheter att påverka? Veolia söker en nyfiken och affärsnära Business Controller till affärsområde Recycling i Region Öst. Som controller har du en central roll med mycket kontakter och sitter i den regionala ledningsgruppen. Din viktiga uppgift blir att tillsammans med ledningen utveckla affären på bästa sätt och förse dem med analyser och medverka till förbättringsåtgärder. Du arbetar proaktivt med att identifiera och förbättra regionens resultat och hantera risker. Vi sitter på flera orter i Mälardalen och Östergötland, du kan välja om du vill sitta i Västberga, Enköping eller utanför Västerås (Kolbäck), men rollen innebär regelbundna resor i regionen. Du ingår i controllergruppen för Veolia Norden och rapporterar till Head of Business control Norden.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller:

  • Vara en partner/stöd till verksamheten; utbilda, ta fram kund-case, kalkyler, analyser, lönsamhetsuppföljning, nyckeltal, beslutsunderlag och proaktivt föreslå förbättringsåtgärder
  • Delaktig i månadsbokslut; analyser, rapportera, kommentera och beskriva avvikelser, presentera resultat på regionsledningsmöten samt de gemensamma resultatgenomgångarna
  • Rapportering till moderbolaget samt ad-hoc rapportering
  • Ekonomisk styrning, löpande uppföljning och kontroll av intäkter och kostnader
  • Arbeta med budget och prognosarbete
  • Delta och bidra i arbetat med att utveckla rutiner och system

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 3 års erfarenhet från controllerarbete alternativt från redovisning och du har goda ekonomiska kunskaper i redovisning, bokslut, men även erfarenhet från budget och prognosarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande bransch, såsom tillverkningsindustrin, logistikbranschen eller liknande. Mycket goda kunskaper i Excel är ett krav, har du dessutom erfarenhet av budgetsystem och BI-verktyg ser vi det som positivt.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen tror vi att du är en kommunikativ och pedagogisk person, som vill lära känna vår affär så att du bättre kan vara med och påverka. Du kommer att ha nytta av att ha lite pondus samtidigt som du är lyhörd och bra på att samarbeta. Här uppskattar vi en ödmjuk, positiv och flexibel approach. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra värderingar: ansvar, solidaritet, respekt, innovation och kundfokus.

Som Business Controller på Veolia erbjuds du:

  • Trevliga kollegor, inom Veolia kommer du att vara omgiven av kompetenta och lättsamma kollegor i ett stabilt företag som erbjuder goda villkor och korta beslutsvägar.
  • Karriärmöjligheter, Veolia är en internationell koncern med stora möjligheter att göra karriär
  • Självständig roll, där du har möjlighet att styra din egen tid och lägga upp ditt eget arbete

Om Veolia Nordic
Veolia är ett världsledande miljötjänsteföretag. Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att de ska få ut så mycket som möjligt av sina resurser – med fokus på energi, vatten, återvinning och industrisanering bidrar vi till hållbar utveckling för samhällen och industrier. I Norden finns vi i Sverige, Norge och Finland med omkring 1300 anställda. 2018 omsatte Veolia Norden 4 miljarder kronor.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 45 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.