Vi söker en redovisningsansvarig till Pomona-gruppen AB, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Redovisningsansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-10-19

null

Pomona-gruppen AB har ett 60-tal dotterbolag och som redovisningsansvarig hos Pomona-gruppen kommer du att ansvara för bland annat månads-, kvartals- och årsbokslut, skatt och deklarationer i moderbolaget samt i 8 dotterbolag. Tjänsten som redovisningsansvarig ställer stora krav på praktiska redovisningskunskaper samt förmåga att systematisera, prioritera och arbeta under tidspress.

Kontoret ligger centralt i Stockholm och där arbetar 6 personer. I rollen som redovisningsansvarig rapporterar till ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Löner
  • Årsredovisningar
  • Skatt, moms och deklarationer
  • Rapportering i koncernrapporteringsverktyget (Ocra)
  • Medverka i koncernredovisningen


Kvalifikationer och erfarenhet:

Du har troligen en akademisk examen samt arbetserfarenhet från en liknande roll inom redovisning eller motsvarande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från koncernredovisning. Du är en van och intresserad dataanvändare och har goda kunskaper i Excel. Du är van att arbeta med deadlines och att prestera resultat med mycket hög kvalitet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta i en professionell miljö och som är en positiv och lösningsorienterad person med hög servicekänsla. Du har erfarenhet från arbete i koncern, kan hantera komplexa redovisningsproblem och tycker det är intressant med bokföring och skattefrågor. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, såväl i tal som i skrift. Vi tror också att du är prestigelös och beredd att ta ansvar. Du har ett proaktivt arbetssätt, är kvalitetsmedveten, snabb och stresstålig. Är du dessutom en noggrann och ansvarsfull person, då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Vad erbjuder företaget dig?
Pomona-gruppen är ett utvecklingsbolag med investeringar i rörelsedrivande dotter- och intressebolag. Det innebär att du kommer i kontakt med många olika typer av verksamheter och kommer att ha nära kontakt med dotterbolagens ekonomifunktioner. Arbetet är mycket självständigt med stor frihet att själv planera de olika arbetsmomenten och påverka rutiner och processer.

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.