Villeroy & Boch söker kunnig Controller, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-10-19

null

Villeroy & Boch Gustavsberg söker en kunnig, handlingskraftig Controller som vill arbeta verksamhetsnära i en internationell organisation. Som Controller ansvarar du för den finansiella rapporteringen och säkerställer punktlighet och god kvalité i leveransen. Du ansvarar också för budget- och prognosarbete och har mycket dialog med olika delar av verksamheten såsom försäljning- och logistikfunktionen. Du kommer också att arbeta i ett tvärfunktionellt processförbättringsteam och i rollen som controller representerar du finans för Norden & Baltikum. Detta är ett spännande och utmanande steg för dig som vill utvecklas i controllerrollen i en internationell miljö och i ett bolag med verksamhet från ax till limpa med stor variation och bredd i arbetsuppgifterna. Tjänsten är placerad i historiska lokaler i skärgårdsmiljö i Gustavsberg, med kollektivtrafik 25 minuter från Stockholm och ingår i ett ekonomiteam om 5 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för finansiell rapportering liksom rapportering till ledning månadsvis för V&B GBG AB
  • Ansvarig för budget- och forecast processen
  • Medverka i månadsbokslutet i samarbete med övriga på ekonomiavdelningen
  • Aktiv lager-controlling
  • Business Partner och allmänt bollplank i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut
  • Kostnadskontroll
  • Leda och/eller delta i projekt kring processförbättringar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi och 2–4 års erfarenhet inom controlling. Alternativt kommer du från revision och vill se något nytt. Det är meriterande om du har erfarenhet av utvärdering eller utveckling av affärsprocesser, arbete i en internationell koncern och är van att arbeta i moderna affärssystem, gärna SAP. Arbetet förutsätter goda Excelkunskaper. Vidare kommunicerar du obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
I rollen som Controller är du självständig i ditt arbete och har god förståelse för samarbetet mellan olika funktioner i ett bolag, redo att ge bra support till samt fungera som kravställare till organisationen där det behövs. Du kommunicerar obehindrat med olika delar i organisationen och har lätt för att se och förstå helheten och applicera ett ”helikopterperspektiv” i ditt dagliga arbete. Vidare är du analytisk och noggrann och ser en stolthet i att leverera kvalitet.

Vad erbjuder företaget dig?
Här får du möjlighet att arbeta med ett riktigt trevligt gäng i ett internationellt, stabilt företag. Vi sitter tillsammans med andra funktioner i bolaget och arbetar verksamhetsnära med produkter som alla känner till.

Placeringsort: Gustavsberg

Om Villeroy & Boch
Villeroy & Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter. I koncernen ingår varumärkena Gustavsberg, Villeroy & Boch. Divisionen Bad & Wellness har fokus på alla produkter inom badrummet, t ex WC, tvättställ, blandare, badrumsmöbler, badkar och massagebadkar och divisionen Tableware har ett brett sortiment med allt för det dukade bordet. Gustavsbergsgruppen har i dag omkring 450 medarbetare och omsätter ca 1 miljard SEK. Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy & Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar och kvalitetsporslin. Gustavsberg har en lång tradition – porslinstillverkningen startade år 1825 – och företagets kran- och WC-modeller tillverkas i Sverige. Filosofin har sedan starten varit hög kvalitet, god formgivning, tidlös design och innovativa lösningar. Företaget satsar stort på vattenbesparing och miljöarbete.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.