Vitrolife söker Group Accountant, Göteborg

Meritmind

Göteborg / Koncernredovisare / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-10-29

null

Vitrolife söker dig som vill ta rollen som Group Accountant i ett spännande internationellt tillväxtföretag noterat på Nasdaq OMX Large Cap. Som Group Accountant kommer du att ingå i den centrala ekonomiavdelningen och rapportera direkt till bolagets Finance Director. Du får i rollen ansvar för koncernkonsolidering och koncernrapportering och arbetar tätt tillsammans med dotterbolag med analys, konsolidering, bokslutsarbete samt intern- och externrapportering. Som ansvarig är du sammanhållande för planering och genomförandet vad gäller bokslutsprocessen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Koncernbokslut
 • Delårsrapport samt årsredovisning enigt IFRS
 • Analys och rapportering av bokslut till CFO
 • Ansvara för redovisningsfrågor vid förvärv och integrationer
 • Support och stöd till dotterbolagen
 • Ansvara för dokumentation och uppföljning av Transfer Pricing
 • Utveckla rutiner och system för rapportering och konsolidering
 • Ansvara för löpande uppdatering och utbildning i Finance Manuel
 • Implementation av nya redovisningsregler i koncernen


Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst fem års arbetslivserfarenhet och erfarenhet från koncernredovisning, alternativt som revisor på någon av de större revisionsbyråerna. Det är meriterande om du har arbetat med koncernredovisning i ett noterat bolag som följer IFRS och är van med att arbeta metodiskt för att uppnå en korrekt och tidsenlig externrapportering. Du talar och skriver engelska obehindrat och är en van användare av affärssystem. Har du erfarenhet av OCRA konsolideringssystem är det meriterande.

Personliga egenskaper
Du som uppskattar en prestigelös miljö med engagerade kolleger som brinner för företagets vision;” To fulfil the dream of having a baby” kommer att trivas här. I denna roll samarbetar och stöttar du båda kollegor och dotterbolag, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikationsförmåga. Du är också noggrann, strukturerad och van att arbeta självständig.

Som Group Accountant på Vitrolife erbjuds du:

 • En bred roll i en internationell miljö på ett utvecklingsorienterat företag
 • Ett ansvarsfullt och varierande arbete i ett företag som strävar efter att vara föregångare inom branschen.

Placeringsort: Göteborg

Om Vitrolife 
Vitrolife är en internationellt verksam medicinteknisk koncern. Vitrolife utvecklar, producerar och marknadsför produkter för fertilitetsbehandling. Vitrolife har cirka 400 anställda och bolagets produkter säljs på cirka 110 marknader. Huvudkontoret ligger i Göteborg och ytterligare kontor finns i Australien, Belgien, Danmark, Frankrike, Italien, Japan, Kina, Storbritannien, Tyskland och USA. Vitrolife-aktien är noterad på NASDAQ Stockholm. https://www.vitrolife.com/

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 49 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.